Home > Over Heeren > Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit is ons uitgangspunt, het moet voor onze klanten vanzelfsprekend zijn. Om de kwaliteit van onze bewerkte en onbewerkte groenten en fruit te garanderen mag Heeren Groenten en Fruit voor haar producten de volgende keurmerken voeren:

FSSC 22000

Vanaf eind 1995 eist de Europese Unie van elk levensmiddelenbedrijf dat er een gecertificeerd voedselveiligheidssysteem wordt gehanteerd. De essentie is een systematische procesbeheersing voor wat betreft het aspect voedselveiligheid.

De FSSC 22000 standaard is ontwikkeld door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) en is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie. HACCP, ISO en Food defense vormen de basis van deze standaard. Sinds februari 2013 is Heeren Groenten & Fruit FSSC 22000 gecertificeerd. 

Download ons FSSC 22000 certificaat hier

Verder is Heeren Groenten & Fruit aangesloten bij Food Compass. Dit monitoringssysteem controleert onze producten op eventueel aanwezige residuen. Daarnaast laat Heeren Groenten & Fruit haar producten periodiek testen door een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium om ervoor te zorgen dat al onze groenten en fruit aan de microbiologische eisen voldoen.

 

Skal

Skal zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de bijna 3300 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal controleert. Heeren Groenten & Fruit is SKAL gecertificeerd, dat betekent dat wij in ons productiebedrijf ook biologische groenten & fruit mogen verwerken. Naast onze SKAL certificering is Heeren Groenten & Fruit ook licentiehouder van het EKO-keurmerk.

Op deze manier kunnen de klanten van Heeren Groenten & Fruit er van op aan dat de biologische groenten en fruit die u van ons geleverd krijgt ook écht biologisch zijn. 

Download ons Skal certificaat hier

Download ons EKO certificaat hier

Nieuws
Duurzame nieuwbouw

Duurzame nieuwbouw 01 Oktober 2019
Doordat ons bedrijf de afgelopen jaren hard is gegroeid is er de afgelopen maanden gewerkt aan het bouwen v...

Lees verder

Artikel RTL Nieuws: De toenemende populariteit van voorgesneden groenten

Artikel RTL Nieuws: De toenemende populariteit van voorgesneden groenten 29 Augustus 2019
RTL nieuws plaatste een artikel over de toenemende populariteit van voorgesneden groenten en de opkomst van...

Lees verder

Hollandse aardbeien

Hollandse aardbeien 25 Maart 2019
Met de komst van het voorjaar zijn we ook weer volledig overgeschakeld op Hollandse aarbeien. De heerlijke ...

Lees verder

Hollandse Asperges

Hollandse Asperges 25 Maart 2019
Er zijn weer Hollandse asperges verkrijgbaar voor de liefhebbers. Weliswaar nog van de verwarmde grond en d...

Lees verder