Home > Over Heeren > Kwaliteit

Kwaliteit

Kwaliteit is ons uitgangspunt, het moet voor onze klanten vanzelfsprekend zijn. Om de kwaliteit van onze bewerkte en onbewerkte groenten en fruit te garanderen mag Heeren Groenten en Fruit voor haar producten de volgende keurmerken voeren:

FSSC 22000

Vanaf eind 1995 eist de Europese Unie van elk levensmiddelenbedrijf dat er een gecertificeerd voedselveiligheidssysteem wordt gehanteerd. De essentie is een systematische procesbeheersing voor wat betreft het aspect voedselveiligheid.

De FSSC 22000 standaard is ontwikkeld door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) en is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie. HACCP, ISO en Food defense vormen de basis van deze standaard. Sinds februari 2013 is Heeren Groenten & Fruit FSSC 22000 gecertificeerd. 

Download ons FSSC 22000 certificaat hier

Verder is Heeren Groenten & Fruit aangesloten bij Food Compass. Dit monitoringssysteem controleert onze producten op eventueel aanwezige residuen. Daarnaast laat Heeren Groenten & Fruit haar producten periodiek testen door een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium om ervoor te zorgen dat al onze groenten en fruit aan de microbiologische eisen voldoen.

 

Skal

Skal zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. De Europese overheid bepaalt de regels, de bijna 3300 gecertificeerde bio-ondernemers leven deze na en Skal controleert. Heeren Groenten & Fruit is SKAL gecertificeerd, dat betekent dat wij in ons productiebedrijf ook biologische groenten & fruit mogen verwerken. Naast onze SKAL certificering is Heeren Groenten & Fruit ook licentiehouder van het EKO-keurmerk.

Op deze manier kunnen de klanten van Heeren Groenten & Fruit er van op aan dat de biologische groenten en fruit die u van ons geleverd krijgt ook écht biologisch zijn. 

Download ons Skal certificaat hier

Download ons EKO certificaat hier

Nieuws
We're hiring!

We're hiring! 08 April 2021
Wij zijn op zoek naar een Fulltime Chauffeur werkdagen maandag t/m zaterdag van 05.30 - 13.00 uur en een Pa...

Lees verder

Wij zijn op bevrijdingsdag geopend

Wij zijn op bevrijdingsdag geopend 30 April 2020
Wij zijn op dinsdag 5 mei geopend. Want ook op bevrijdingsdag zorgen wij graag voor uw groenten en fruit. U...

Lees verder

Aspergeseizoen in volle gang

Aspergeseizoen in volle gang 25 April 2020
Je zou het bijna vergeten door alle omstandigheden maar het aspergeseizoen is weer in volle gang! Ze zijn ...

Lees verder

Ook nu zorgen wij graag voor uw groenten en fruit!

Ook nu zorgen wij graag voor uw groenten en fruit! 25 April 2020
Door de huidige lockdown in de horeca en het foodservice kanaal is er helaas ook bij ons ruimte vrijgekomen...

Lees verder